Even voorstellen

Wij zijn Hugo en Myrna Baas, bijna 35 jaar getrouwd en de gelukkige ouders van drie kinderen, een pleegdochter en een geadopteerde dochter. Daarnaast mogen we genieten van 6 kleinkinderen.Wat we deden

Vanaf 1 juli 2003 werkten we voor stichting Agapè. In de praktijk was het vooral Hugo die verschillende taken op het hoofdkantoor in Doorn vervulde. Daarnaast werkte Myrna regelmatig mee met diverse projecten en hebben we voor Discovery, de voormalige jongerentak van Agapè, diverse zomerwerkprojecten geleid.

Heden

Sinds 1 oktober 2010 zijn we werkzaam voor GAiN, de humanitaire tak van Agapè.

Foto1HugoenMyrnazending

Zes jaar geleden hebben we met een groep jongeren uit onze kerk een reis gemaakt naar Roemenië en gewerkt onder de Roma. We zijn daar enorm geraakt door de nood en armoede onder deze afgewezen groep mensen en bij thuiskomst heeft het ons niet meer losgelaten. Het mooie is dat we vervolgens door GAiN gevraagd werden om verantwoordelijk te willen zijn voor het werk van GAiN in Roemenië. We willen dat de leefomstandigheden voor alle Roma-kinderen beter wordt en dat zij het evangelie zullen horen!

Foto2HugoenMynazending

Over GAiN
GAiN
staat voor: Global Aid Network.
Letterlijk vertaald betekent dit: 'wereldwijd hulp netwerk'. We willen mensen in nood helpen en het volgende Bijbelvers uit Jesaja 58:7 drukt deze opdracht uit: 'Is het niet: je brood delen met de hongerige, onderdak bieden aan armen zonder huis, iemand kleden die naakt rondloopt, je bekommeren om je medemensen?'
De naam heeft nog een betekenis: het Engelse woord 'GAiN' betekent 'winnen'. We mogen de behoeftigen, door de hulp die we bieden, praktisch laten zien dat ze niet vergeten worden, maar dat er hoop is en dat God van hen houdt. We willen hen winnen voor God.

Voor meer info: www.gainhelpt.nu.

De ‘vriendenkring’


Een belangrijke filosofie van GAiN is de ondersteuning van de medewerkers door een ‘vriendenkring’. Dit is een groep mensen die om de medewerker heen staat en hen ondersteunt door gebed, financiën en praktische zaken. Deze filosofie heeft zowel een Bijbelse als praktische grond.

De Bijbelse basis is onder andere te vinden in 1 kor 9:14. Voor hen die het evangelie bekendmaken geldt hetzelfde: de Heer heeft bepaald dat zij door te verkondigen in hun levensonderhoud mogen voorzien.

Mensen die hun tijd investeren in het Koninkrijk van God, mogen ook afhankelijk zijn van Hem in hun levensonderhoud.

De praktische kant is dat GAiN voor het werk afhankelijk is van giften. Op deze manier helpen alle medewerkers mee in fondswerving. Daardoor ontstaat een uitgebreid netwerk van betrokken mensen die niet alleen kunnen geven, maar ook kunnen bidden of op andere manieren kunnen helpen.

We zijn dus voor ons levensonderhoud afhankelijk van giften.


Praktisch

We hopen dat we uw interesse gewekt hebben en dat u zich aangesproken voelt om samen met ons dit werk te gaan doen! Wij willen u daarom uitdagen met de vraag of u ons maandelijks wilt gaan ondersteunen, zodat wij dit werk kunnen blijven doen!

Uw bijdrage maakt onze volledige beschikbaarheid voor GAiN mogelijk!

Hugo en Myrna Baas

Wilt u meer lezen?

Website GAiN: www.gainhelpt.nu

Contact

Vrije Baptisten Gemeente Nieuw-Lekkerland
p/a Mattenbies 1
2957 RJ, Nieuw-Lekkerland
E. info@vbgnl.nl


Privacyverklaring

Ga naar boven