Zending is het verspreiden van het evangelie in een andere cultuur. De motivatie hiervoor komt voor uit de Grote Opdracht die Jezus Christus aan zijn discipelen mee gaf voordat hij opsteeg naar de hemel.

De Grote Opdracht vinden we in Mattheüs 29 vers 19 en 20:
Gaat dan henen, maakt al de volken tot mijn discipelen en doopt hen in de naam des Vaders en des Zoons en des Heiligen Geestes en leert hen onderhouden al wat Ik u bevolen heb. 20 En zie, Ik ben met u al de dagen tot aan de voleinding der wereld.

Diverse gemeenteleden zijn actief als fulltime dan wel parttime zendeling. Andere zendelingen zijn door verwante gemeenten uitgezonden, met anderen hebben we in de loop der jaren contact gekregen. Via allerlei nieuws- en gebedsbrieven wordt informatie door en over de zendelingen verstrekt.
Er zijn regelmatig zendingsavonden, waar de zendelingen zelf vertellen over hun belevenissen op het zendingsveld.
De zendingswerkgroep is actief in het onderhouden van contact met zendelingen. Zij selecteren de zendelingen en projecten die we als gemeente willen ondersteunen. We willen heel gericht en selectief enkele projecten ondersteunen. Elke maand worden er in de samenkomsten themacollectes gehouden voor hulporganisaties en incidentele ondersteuning.
De gemeente heeft ook nauwe banden met diverse broeders en zuster in Roemenië die ondersteund worden in hun bediening. Ook reizen diverse gemeenteleden regelmatig naar onder andere Roemenië.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zendings Werkgroep Vrije Baptisten Gemeente Nieuw-Lekkerland.

Contact

Vrije Baptisten Gemeente Nieuw-Lekkerland
p/a Mattenbies 1
2957 RJ, Nieuw-Lekkerland
E. info@vbgnl.nl


Privacyverklaring

Ga naar boven