De gemeente is in september 2000 ontstaan als groeikern vanuit de Vrije Baptisten Gemeente in Papendrecht. Er was een verlangen, om in het eigen dorp een gemeente te starten met een geheel eigen gezicht, passend binnen de dorpscultuur. In het begin waren er 25 gezinnen betrokken bij de nieuwe gemeente. Er is een regelmatige groei in aantal geweest, en er is er nu een gemeente van ca. 200 mensen, bestaande uit ca. 95 volwassenen en ca. 105 kinderen. Daarnaast zijn er regelmatige bezoekers die de samenkomsten bezoeken.

De mensen die bij de gemeente horen komen hoofdzakelijk uit Nieuw-Lekkerland, Streefkerk en Groot-Ammers. Daarnaast zijn er enkelen uit Alblasserdam en Bleskensgraaf. We sluiten niet uit, dat er na verloop van jaren meerdere gemeenten zullen ontstaan, binnen of buiten Nieuw-Lekkerland.

Zoals je ziet is er de afgelopen jaren een groei geweest van het aantal leden. Dit is duidelijk te meten. Er zijn talloze andere, onzichtbare dingen, die zich in de gemeente aan het ontwikkelen zijn. Dit stukje geeft een overzicht van de feiten op dit ogenblik, het is dus een momentopname.

Nu is er een brede kerkelijke achtergrond in Nieuw-Lekkerland, maar er is een grote groep on-kerkelijken komen wonen de afgelopen jaren. Als je over evangelisatie nadenkt, maar ook over je functie als gemeente in je dorp, dan stem je je visie af op de omgeving.

We willen een gemeente zijn die eigentijds is, met een duidelijke bijbelse basis, en helder en transparant voor zowel de leden als de omgeving. We hopen dat u uit dit stukje proeft hoe we gemeente willen zijn en hoe we ons samen willen inzetten voor God, Zijn gemeente en de mensen die Hem zo nodig hebben in onze omgeving.

Contact

Vrije Baptisten Gemeente Nieuw-Lekkerland
p/a Mattenbies 1
2957 RJ, Nieuw-Lekkerland
E. info@vbgnl.nl


Privacyverklaring

Ga naar boven