De tieners:

De jongste jeugdgroep bestaat uit jongeren van ongeveer 12 jaar. Met elkaar volgen we studies van de HGJB. Deze hebben een superleuke mix van actieve onderdelen en wat serieuzere onderdelen maar altijd staat God centraal. Saai? Nee hoor! Met God leven is juist midden in het leven staan samen met God! Met elkaar hebben wij het over: "hoe leven we als christen in deze wereld?"

 

Elk jaar gaan we, samen met de andere jeugdgroepen, op jeugdweekend, bowlen, met kerst een 'kerstgala' en we sluiten natuurlijk altijd het seizoen in het voorjaar gezellig af!

 

Kortom, het gaat over God en over jou! Alles is bespreekbaar en we hebben goede gesprekken en het is altijd een gezellig samenzijn!

Joas & Femke en Kirsten

De jonge jeugd

Hoi allemaal,

Wij zijn de groep jonge jeugd en willen onszelf graag even aan u voorstellen.

Op dit moment bestaat onze groep 12 jongeren en als iedereen aanwezig is zijn dat 4 meiden en 8 jongens. Op dit moment zijn dat tieners tussen de 13 en 16 jaar, de tweede, derde en vierde klas van de middelbare school. Arnold en Else-Marie den Haan zijn de leiding van deze groep en de bedoeling is om als leiding met deze groep mee te gaan groeien.

Een keer in de twee weken komen we bij elkaar. Dit is zondagmiddag uit de kerk of vrijdagavond. De jeugdbijeenkomsten vinden altijd plaats in het onderhuis van Aad &Anja Stam. Dit is een fijne ruimte met banken, pooltafel, voetbaltafel en niet te vergeten een trampoline. Hier wordt enthousiast gebruik van gemaakt!

Onze jeugd bijeenkomsten bestaan uit vaste terugkerende elementen Lekker eten, goede gesprekken, een onderwerp dat centraal staat, quiz of een andere pakkende opening in spelvorm en de bijbel die opengaat. Ook hebben we geregeld uitjes, soms met onze eigen groep en soms met alle jeugd bij elkaar. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld jongens/meidenavond, bowlen, kerstgala en afsluiting met een barbecue en spel in de Biesbosch.

We hebben een enthousiaste groep en leiding, we leren van en met elkaar en hebben bovendien altijd een hoop lol!

Arnold & Else Marie en Matthijs

 Jeugdgroep 16-19 jaar

De 16+ groep bestaat uit enthousiaste jongeren waar we 1xin de 2 weken op zondag avond mee bij elkaar komen. We hebben de avonden bij een van de jeugleiders thuis.  1x per 4 weken eten we vooraf ook met elkaar en kan er door de jeugd en leiding lekker gekookt worden.  De studies die we gebruiken zijn van de HGJB. Leuke lessen die vaak beginnen met een ijsbreker en daarna een goede bijbelstudie.  Ook is er uiteraard ruimte voor eigen inbreng en actuele thema’s. Verder zijn er nog diverse andere activiteiten tijdens het seizoen, bijvoorbeeld lekker barbequen, bowlen, jongens/meidenavond enz.. Het krijgen en onderhouden van een relatie met Jezus staat centraal op de avonden, en wat Gods Woord te zeggen heeft hierin, maar ook gezelligheid heeft een belangrijke plaats.

 

Martijn, Marjolein en Ruben

Contact

Vrije Baptisten Gemeente Nieuw-Lekkerland
p/a Mattenbies 1
2957 RJ, Nieuw-Lekkerland
E. info@vbgnl.nl


Privacyverklaring

Ga naar boven